Hieronnat

Klassinen hieronta

Hieronta rentouttaa koko kehon lihaksia. Hieronta vähentää lihaskireyksiä, hoitaa ja ennaltaehkäisee erilaisia kiputiloja, vilkastuttaa lihasten aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita, vähentää turvotusta, parantaa nivelliikkuvuutta, vähentää stressiä ja lisää hyvää oloa. Hieronnan tavoite on aina sama: tuottaa asiakkaalle hyvää oloa, helpottaa hänen mahdollisia vaivojaan ja ennaltaehkäistä tulevia vaivoja.

Keinot eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään itse hierontaan, vaan olennainen osa hierojan ammattitaitoa on kyky kuunnella asiakkaansa huolia, ohjata ja motivoida häntä omatoimiseen ongelmien ennaltaehkäisevään toimintaan.

Klassinen hieronta sopii kenelle tahansa, iästä ja ammatista riippumatta.

Aromahieronta

Aromahieronnassa käytetään eteerisiä öljyjä tehostamaan hieronnan vaikutuksia. Valita voi esimerkiksi rentouttavan, virkistävän tai nestettä poistavan aromaterapiaöljyn. Luonnon omat öljyt vaikuttavat sekä hajuaistin kautta että imeytyvät ihon kautta verenkiertoon saaden aikaan kokonaisvaltaisen rentoutumisen tunteen. Aromahieronta on myös ihana tuoksuva lahja rentouttavaan hetkeen.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta laukaisee niskan, pään ja hartiaseudun jännitystiloja sekä rauhoittaa ja lievittää stressiperäisiä oireita kuten päänsärkyä ja silmien rasittumista. Hieronta virkistää mieltä ja keventää oloa. Intialainen päähieronta tehdään istuen hoitotuolissa, pehmeän puuvillaisen paidan päältä. Siinä käytetään kevyitä hierontaotteita, painalluksia, akupisteiden aktivointia sekä hiuspohjaa rentouttavia tekniikoita. Hieronta käsittää hartiat, olkavarret, niskan, korvat, pään ja kasvot.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapian lähtökohtana on ajatus, että koko kehomme heijastuu pienemmässä mittakaavassa jollekin muulle kehon osa-alueelle, kuten esim. jalkateriin. Kun näitä eri osa-alueita, niin kutsuttuja vyöhykkeitä käsitellään, voidaan vaikuttaa kehossa oleviin eri kohdealueisiin.

Koska jalkateristä löytyy heijaste kaikille kehomme osille, kuten esim. sisäelimille, tukirangalle, aivoille jne., voidaan loogisesti ajatellen päätellä, että näissä elimissä ja kehon osissa olevia epätasapainon tiloja pystytään hoitamaan vyöhyketerapian avulla. Vyöhyketerapiastimulaatio vilkastuttaa veren- ja imunestekiertoa, sekä koko kehon aineenvaihduntaa, saaden sen poistamaan itsestään kuona-aineita.

Monet vyöhyketerapialla hoidettavat ”vaivat” ovat sellaisia, että niiden hoitamisessa hoidetaan samalla koko kehoa (muitakin kuin vain sitä yhtä tiettyä vyöhykettä), sillä moni eri asia liittyy yhteen. Migreenissä tai päänsäryssä ei hoideta pelkästään pään aluetta, tai stressissä pelkästään stressipistettä. Vyöhyketerapia on hyvin kokonaisvaltainen hoitomuoto, koska se aktivoi useita kehon eri mekanismeja. Päämääränä on että keho itse alkaisi hakeutua kohti tasapainon tilaa = terveyttä.

Kalevalainen jäsenkorjaus oppilastyönä

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan.  Tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun.

Ota yhteyttä ja kysy lisää hieronnasta. 

Suosittele meitä

  • Fysioterapiapalvelut Kurikka
  • Fysioterapiapalvelut Kurikka