Esteettömyyskartoitukset

Esteettömyys on laaja kokonaisuus, joka mahdollistaa ihmisten asumisen kotonaan sekä sujuvan osallistumisen mm. työntekoon, harrastuksiin, kulttuuriin ja opiskeluun. Esteettömyydessä ei ole kyse vain liikkumisen esteettömyydestä. Siinä otetaan huomioon myös esimerkiksi näkemiseen, kuulemiseen, kommunikaatioon ja sähköiseen viestintään liittyvät asiat.

Esteettömät ja toimivat ratkaisut helpottavat kaikkien ihmisten liikkumista ja toimimista. Liikkuminen ja toimiminen, asuminen ja asioiminen, työnteko ja vapaa-ajan vietto sujuvat vaivattomasti kaikilta esteettömässä ympäristössä – kun oviaukot, kulkuväylät ja tilat ovat tarpeeksi väljiä, luiskat loivia, hissejä on tarpeellisissa paikoissa eikä kynnyksiä ole. Esteettömissä tiloissa ja ulkoympäristöissä pystyy äiti tai isä lastenvaunuineen, vanhus rollaattorin  kanssa tai siivooja kärryineen toimimaan vaivattomasti, samoin kuin huonokuuloinen tai näkövammainenkin henkilö.

Esteettömyyskartoituksen tuloksena saadaan kartoitusympäristökohtaiset toimenpide-ehdotukset ja tarkat mitoitusohjeet sisältävä esteettömyyskartoitusraportti. Raportti toimii hyvänä pohjana esimerkiksi kohteen peruskorjaukselle tai pienimmillekin muutostöille. Tekemäni esteettömyyskartoitus on menetelmä, joka tuottaa tarkkaa mittatietoa kartoitettavasta kohteesta. Vertaamalla kerättyä tietoa olemassa oleviin kriteereihin saadaan selville toimenpiteitä vaativat ongelmakohdat.

Referenssit

  • Kurikan uimahalli Molskis (osakartoitus)
  • Vaasan museot (Kuntsi, Vanhan Vaasan museo, Pohjanmaan museo, Terranova, Vaasan taidehalli, Tikanojan taidekoti)
  • Yksityiset kodit
  • Palvelutalon peruskorjaus
  • aiheeseen liittyvät luennot ja koulutukset

Lisätietoa löydät sivustolta www.esteeton.fi

Ota yhteyttä ja kysy lisää esteettömyyskartoituksista. 

Suosittele meitä

  • Fysioterapiapalvelut Kurikka
  • Fysioterapiapalvelut Kurikka